Care sunt utilitarele care vin din fabrica cu GPL? Instalatie de gaz pe utilitarele de 3.5 tone 2014

Care sunt utilitarele care vin din farbica cu GPL Instalatie de gaz pe utilitarele de 3.5 tone 2014  (1)In urma cu ceva vreme echipa Whattruck testa in premiera in Romania primul Mercedes Sprinter LGT, versiunea care este echipata de fabrica cu o instalatie de GPL.

Modelul in cauza este echipat cu un motor turbo cu 4 cilindri in linie care dezvolta o putere maxima de 156 CP.

In viata reala Sprinterul LGT a consumat in sarcina in Bucuresti in medie 16 litri de GPL pentru 100 de km, respectiv echivalentul in bani a 8 litri de motorina. De fapt masina aceasta este atat de economica incat este capabila sa consume in oras mai putin decat consuma un Sprinter 2.2 CDI de 163 CP in mediul extraurban.

Daca nu vreti sa achizitionati un Mercedes puteti sa mergeti spre un Iveco Daily Natural Power care este echipat cu un motor pe benzina de trei litri cu 4 cilindri care dezvolta o putere maxima de 136 CP.

Cuplul motor al motorului celor de la Iveco este de 350 Nm, superior celui de la Mercedes, insa lipsa supraalimentarii aduce oarecare dezavantaje in reprize atunci cand efectuam o depasire.

Care sunt utilitarele care vin din farbica cu GPL Instalatie de gaz pe utilitarele de 3.5 tone 2014  (14)Detalii tehnice Daily CNG

Versiunea Daily CNG de 136 CP este şi ea omologată conform Directivei pentru sarcini grele, conform standardelor EEV, acum fiind disponibilă şi versiunea Natural Power.

Pentru versiunile super ecologice CNG care încorporează şi OBD (On Board Diagnostics) şi pentru versiunea Natural Power este disponibil un rezervor de 14 litri ca şi rezervă pentru alimentarea de urgenţă.

Motorul CNG cu tehnologie de ardere cu amestec stoichiometric şi catalizator cu 3 căi, provine de la modelul actual şi are aceleaşi emisii foarte scăzute de gaze poluante; teoretic, cam cum ar trebui să fie conform normelor Euro6.

Care sunt utilitarele care vin din farbica cu GPL Instalatie de gaz pe utilitarele de 3.5 tone 2014  (12)Datorită caracteristicilor sale, motorul Natural Power nu necesită un filtru de particule DPF.

Conculuzia noastra este sa testati cele doua utilitare insa sa nu uitati faptul ca reteaua Iveco din Romania nu se afla intr-o stare buna, iar serviciile sunt mult sub ceea ce ofera Mercedes Benz.

De asemenea modelul Sprinter LGT a fost omologat si testat in Romania si costa in medie doar cu putin mai mult decat versiunea diesel si ofera cea mai buna economie reala dintre toate utiliarele de pe piata.

Un litru de GPL este de 2.8 lei in timp ce un litri de motorina sare in medie de suma de 5.9 lei.

Detalii tehnice Mercedes Sprinter 316 LGT 2014

Trecerea la un sistem de propulsie bivalent cu tehnologie bazată pe gaz lichefiat (LGT) va aduce avantaje importante companiei dumneavoastră. Şi mediul înconjurător beneficiază de pe urma funcţionării cu GPL: emisiile de monoxid de carbon şi de oxid de azot sunt foarte scăzute şi nu există emisii de particule.

Care sunt utilitarele care vin din farbica cu GPL Instalatie de gaz pe utilitarele de 3.5 tone 2014  (5)Modelul bivalent Sprinter LGT respectă standardul de emisii Euro V.

Autonomia sa a fost mărită considerabil, costurile de alimentare cu carburant fiind în acelaşi timp reduse. Rezervorul GPL are o capacitate de aproximativ 76 litri, oferind o autonomie de aproximativ 450 km în funcţie de variantă.

La golirea acestui rezervor, sistemul de propulsie al autovehiculul poate fi comutat pe alimentarea cu benzină.

Vezi care sunt cele mai bune instalatii GPL din Romania AICI!

 

One thought on “Care sunt utilitarele care vin din fabrica cu GPL? Instalatie de gaz pe utilitarele de 3.5 tone 2014

  1. Pingback: Utilitarele cu GPL sunt mai eficiente decat cele diesel | Instalatii GPL Bucuresti

Ia sa auzim...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.