Cum sa iti echilibrezi rotile corect?

Echilibrarea rotilor este un proces foarte important pentru buna functionare a masinii dar si pentru a avea parte de calatorii linistite si confortabile.

Echilibrarea rotilor este importanta pentru asigurarea celor mai bune performante de la un vehicul si pentru a obtine cea mai lunga durata de viata a anvelopelor tale.

Echilibrarea rotilor este procedeul prin care se se egalizeaza greutatea rotilor astfel incat acestea sa se roteasca perfect la viteza mare. Roata se asaza pe o masina de echilibrat care centreaza roata si o invarte pentru a stabili unde trebuie puse greutatile. Anvelopele noi trebuie sa fie echilibrate deoarece de multe ori nu au aceeasi greutate din productie si micile diferente pot crea disconfort.

Cand trebuie sa fac o echilibrare a rotilor? O echilibrare a rotilor este necesara atunci cand:
– Simti vibratii in volan
– Cand faci schimbul sezonier de anvelope
– Ai reparat o anvelopa in urma unei pene
Echilibrarea anvelopelor ofera o rulare lina si sigura prin reglarea corecta a distributiei greutatii anvelopelor in jurul vehiculului.

In timp ce conduci, pneurile isi pierd din directie si echilibru, astfel incat este necesar un serviciu de echilibrare a anvelopelor pentru a restabili echilibrul adecvat. In timp, uzura benzii de rulare determina schimbarea greutatii in jurul anvelopelor, ceea ce duce la un dezechilibru, zgomot si vibratii in volan.

Pentru o echilibrare perfecta a anvelopelor, vulcanizatorul va folosi o masina de echilibrat de centrifugare calibrat, testand echilibrul static si echilibrul dinamic. Anvelopele vor fi restabilite la echilibrul corespunzator, in conformitate cu rezultatele testelor. Echilibrarea anvelopelor se face de obicei in combinatie cu rotirea anvelopelor si se efectueaza la fiecare 10000 km sau 6 luni.

Dezechilibrul anvelopelor poate cauza probleme atât pentru vehicul, cât și pentru anvelope.

Specialistii spun ca daca incepi sa simti vibratii in volan trebuie sa iti echilibrezi anvelopele din fata si daca simti vibratii in scaunul soferului trebuie sa echilibrezi anvelopele din spate. In momentul in care simti vibratii neobisnuite in volan sau in masina sau doar trebuie sa iti faci schimbul sezonier de anvelopele vei avea nevoie de o echilibrare a anvelopelor.

Printr-o echilibrare corecta vei putea circula in siguranta si iti vei proteja anvelopele, astfel incat nu se vor deteriora mai repede si vor avea o durata de viata mai mare fata de alte anvelope neechilibrate.

Ia sa auzim...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.