FORT-Ministrul Transporturilor PSD Sova a pus pe butuci intreg sectorul de transport rutier in aproape un an de mandat

fort lucian sova, psd sova transporturi, probleme cnair sova psd

Activitatile Ministrului Sova in domeniul transporturilor rutiere de marfuri si de pasageri, dublate de incompetenta in ceea ce priveste infrastructura rutiera au dus in deriva unul din cele mai importante sectoare economice, cu un aport in PIB de aproximativ 7%.

Pentru ca poate nu era suficient ce pregateste UE in privinta transportatorilor romani, ministrul demisionar al transporturilor a publicat in Monitorul Oficial si ordinul de ministru care schimba cu dedicatie, in mod radical, contextul operational actual, in sensul canibalizarii pietei transportului interjudetean de pasageri.

fort lucian sova, psd sova transporturi, probleme cnair sova psd

Prin acest ordin, Sova a facut un pas inaintea pachetului de mobilitate deoarece genereaza premisele ca o cursa internationale de pasageri sa preia pasageri si intre doua localitati teritoriul Romaniei.

“Jocul” facut de Sova si sustinut de prietenii buni ai Directiei de transport rutier din MT, devine din ce in ce mai clar si vizeaza totodata dirijarea pasagerilor catre platforme on-line sustinute de companii multinationale de profil care evident ca vor face profit aici pe care il vor exporta in afara.

Consecintele estimate de F.O.R.T. in acest context sunt devastatoare pentru intreaga economie respectiv pentru buzunarul pasagerilor.

fort lucian sova, psd sova transporturi, probleme cnair sova psd

Politica sectoriala din ultimele 12 luni are un singur efect, atat pentru transportul de pasageri cat si pentru cel de marfuri respectiv explozia tarifelor de transport in urmatorii 5 ani:

– transport marfuri : de la 0,65 euro/km la 1,2 euro/ km

– transport pasageri: de la 12 euro/bilet/ 300 km la 30 de euro pentru aceeasi distanta.

Federatia Operatorilor Romani de Transport se pregateste de organizarea unor ample manifestatii de protest impotriva actualei  Guvernari, in luna ianuarie a noului an.

La protest urmeaza sa participe transportatorii de marfuri si pasageri din intreaga tara, avand ca solicitare, aplicarea urgenta a masurilor necesare salvarii sectorului de transport rutier autohton.

Totodata F.O.R.T. urmeaza sa se implice in orice actiune de protest organizata de patronate, la nivelul UE.

Ia sa auzim...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.