Test Comparativ intre noua Dacia Lodgy dCI vs Nissan Evalia 1.5 dCI 110 CP 2013

batalia-fratilor-comparativ-dacia-lodgy-vs-nissan-evalia-1-5-dci-110-cp-2012-44501Dacia a lansat anul trecut noul Lodgy model care dispune de 7 locuri spatioase, insa care trebuie sa concureze pentru prima data modelul Nissan Evalia comercializat in Europa de Vest.

Toate bune si frumoase insa daca configuram un Lodgy 1.5 dCI de 110 CP in versiunea sa de top ajungem la un pret de achizitie care porneste de la suma de 16.990 euro TVA inclus, pret care se apropie amenitator de cel al masinii japoneze Nissan Evalia.

Acest model a fost lansat in urma cu un an (vezi test-ul complet Autolatest AICI) si reprezinta un pas in fata masinii romanesti cand vine vorba de ergonomie si spatiu interior.

Pentru o diferenta de doar 2.000 euro masina celor de la Nissan ofera o caroserie mult mai mare care in plus benefeciaza si de doua portiere culisante care permit un acces mult mai elegant spre locurile din spate.

La fel este si cand vorbim de plansa de bord care este amplasata mai sus pentru a facilita un spatiu superior genunchilor celor din fata.

Ce alegem?

Bilder-Nissan-Evalia-1-5-dCi-110-2012-009

Francezii care au realizat acest test comparativ au scos in evidenta faptul ca masina romaneasca are un pret de achizitie mai bun si un comfort rutier superior modelului Nissan.

 

Partea proasta se regaseste la ergonomia locurilor din spate care sunt greu accesibile, iar spatiu oferit pasagerilor nu se ridica la nivelul masinii japoneze.

De partea cealalta la Nissan Evalia se regaseste in capitolul PRO unul dintre cele mai mari caroserii de pe piata. Masina aceasta a fost conceputa de la inceput drept un MPV veritabil, iar usile culisante si plafonul inaltat sunt ingrediente care pot face alegerea unui Nissan mult mai facila.

La capitolul contra Evalia nu reuseste sa ofera un habitaclu la fel de bine antifonat asemenea masinii romanesti fapt care readuce in prim plan originea utilitara a lui Nissan Evalia.

Motorizari

batalia-fratilor-comparativ-dacia-lodgy-vs-nissan-evalia-1-5-dci-110-cp-2012-44523Cand vorbim de motorizarile masinilor de fata trebuie sa vorbim de fapt de un singur propulsor, respectiv cunoscutul motor diesel dCI de 1.5 litri care dezvolta o putere maxima de 110 CP. Ambele masini primesc aceeasi motorizare insa transmisia lui Evalia este mult mai bine sincronizata fata de cea a lui Lodgy.

Un alt plus este montarea schimbatorului la Nissan direct in consola centrala, detaliu care faciliteaza o operare mult mai eleganta.

Concluzie

In primul rand trebuie sa spunem ca masina celor de la Nissan nu se comercializeaza in Romania si acest lucru reprezinta o punga de aer pentru constructorul pitestean.

De partea cealalta noua Dacia Lodgy este un MPV eficient care are multe avantaje insa care are si un pret de achizitie foarte mare, fapt care face ca masinile MPV premium de pe piata de second-hand sa reprezinte de fapt principalii concurenti pentru Lodgy.

Sursa imagini: Autolatest & Automobile& Auto

Ia sa auzim...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.