Isuzu ramane si in acest an, cel mai mare producator de motoare diesel din lume, iar modelul sau D-Max, primeste unul care NU ARE NEVOIE DE AD BLUE, nici cand vorbim de cele mai aprige norme Euro6 Temp B.
CAROSERIE
De fiecare data cand vorbim de gama D-Max, vorbim, de fapt, de o masina 100% japoneza, care a fost gandita pentru cei care merg zilnic in afara soselelor.
Rezistenta lui D-Max a devenit legendara in ultimele trei decenii, iar actuala generatie RT85 se prezinta drept o masina pick-up completa si extrem de fiabila, pentru orice munca posibila.
Daca Jandarmeria sau ISU au ales versiuni de baza ale lui D-Max, noi testam acum, de fapt, versiunea de top, care se numeste Premium si care ofera totul inca din echiparea standard.
DOTARI DE TOP
Inca din primele momente observam faptul ca, Isuzu ofera gamei Premium un nivel de echipare de top, adica avem o tapiterie de piele extrem de rezistenta in timp, un display multifunctional care poate acum sa se conecteze la Android Auto sau Apple Car Play, pentru Google Maps sa Waze gratuit.
Nivelul de confort la interiorul lui D-Max este peste media segmentului, adica avem acum ca dotari scaune electrice fata, aer conditionat automat si mult apreciata trasnsmisie automata clasica AT6, semnata de japonezii de la Aisin.
Cu aceste elemente, cine conduce un asemenea D-Max, nu poate sa uite de confortul dat de un SUV de clasa mare, care, din pacate este mult mai firav in afara soselei si mult mai costisitor in utilizare.
Cine alege sa-si echipeze un D-Max cu acest nivel de echipare, are automat cea mai mare valoare de revanzare, chiar si atunci cand masina are mai mult de 10 ani sau 300.000 de km la bord!
MOTORIZARE DIESEL FARA ADBLUE
Isuzu ramane unul dintre putinele marci din Europa care nu foloeste AdBlue pentru motoarele sale diesel, principalul motiv fiind acela ca motorizarea de fata de 1.9 litri RZ4E-TC are doar cativa ani din momentul realizarii sale de la zero.
Acest motor ofera o putere maxima de 164 CP si un moment motor de 360 Nm, indiferent ca vorbim de o masina cu transmisie manuala sau una cu transmisie automata.
Comportamentul sau este tipic unui diesel de generatie mai veche, adica unul care trage tare la turatii joase si nu prea iubesti turatiile inalte, precum alte modele pick-up din Europa.
Rezultatul unui asemenea comportament este ca Isuzu D-Max are in continuare cel mai mic consum de motorina din segment, iar transmisia sa automata clasica Aisin are 6 trepte, unde ultima este demultiplicata lung, pentru un randament mult mai bun atunci cand merge in regim de autostrada.
De fapt, consumul masinii nu a depasit 10 litri intr-un Bucuresti aglomerat, iar instalatia de AC a functionat tot timpul. In zona extraurbana, consumul poate scadea chiar si undeva in zona de 6 litri pentru fiecare 100 de km, cifra foarte buna pentru un pick-up full size, care are o sarcina de pest 1 tona in bena.
PRO
Imagine de marca
Nivel de echipare de top
Cutie automata AT6 semnata de japonezii de la Aisin
Cel mai mic consum din segment
Distributie pe pinioane
Valoare foarte mare de revanzare
CONTRA
Imagine de marca in Romania
Clar v-ați luat bani de la Isuzu ca sa scoateți un articol atât de exagerat. Nici nu ati menționat principalul punct slab care sare in ochi a acestei masini: lipsa unei motorizari puternice.
Oare cum ati putut omite, dat fiind că sunteți/pretindeti ca sunteti profesioniști ?
Ati primit bani pt acest articol.
Hai sa va povestesc un pic.
Suntem 4 persoane cu cate un Ford ranger xlt 2017, 2.2 diesel. Probleme la frane de două ori(la 60000 s-a spart un racord flexibil de frână in mers, acum la 99000 pompa de servofrana defecta), reparație pe garanție. La alte două mașini s-a schimbat pompa de ambreiaj (pedala rămăsese in podea). La o alta s-a schimbat turbina. Am scris la ford de multe ori fără răspuns.
Toate modelele Ranger au problema constructivă cu 4×4: cuplat, puntea fata se infraneaza singura in curbă, datorita problemei de fabricatie. Nu ati mentionat niciodata aceasta grava problema.
Am mers cu un Isuzu dmax al jandarmeriei. O mașină ok, mai slabuta ca putere decat Ranger.
Am mers cu un Vw Amarok motor 2 litri tdi 180 cp. Rupe. Am prins 200 km/h viteza arătată pe bord (pe gps 192 km/h). Consum cu cca 2 litri/100 km mai mic decât Ranger. Si Amarok-ul testat are 308000km. Ranger prinde max 183 km/h(177 reali pe gps).
Asa ca ma intreb, cum merge oare Amarok V6 cu 285 cp Si cutie dsg ? Probabil este cea mai tare masina din gama, din Europa. Nu poate avea decat o singura problema: pretul de achiziție. Puteati macar menționa.
Voi de ce nu v-ați întrebat ?
Ca sa luati bani de la Isuzu pe articole exagerate.
Haioase exagerarea cu Mercedes, se stie ca aveti o problema cu ei de când v-au atacat cibernetic. Puteati totusi sa faceti mențiuni acide, pastrandu-va in linie obiectiva. Nu ce ati menționat voi, ca nu scoate lumea masina pe teren de frica facturii de service.
Lăsați prostiile whattruck si scrieti articole corecte, manifestati un jurnalism auto profesionist, fără exagerări isterice.
Iar daca chiar trebuie să exagerati, faceti-o cu bun simt.
Toate cele bune.
Toma Adam
Din pacate nu ne-am luat bani de la Isuzu! Noi apreciem tot ceea ce este de calitate, iar din pacate cultura tehnologica a masinilor Ford pentru Europa este low-cost! Isuzu D-Max are un motor de 1.9 litri mai slab decat cel al lui Ranger insa in realitate diferentele sunt relativ mici, iar daca luam un D-Max cu transmisie automata clar aceste diferente se reduc si mai mult.
Evident nu putem compara un D-Max cu un Amarok V6 de 285 CP ZF8 sau X Class V6 CDI cu AT7! Acolo vorbim de modele pick-up de peste 50.000 euro si la acesti bani poti oricand sa-ti cumperi un RAM diesel de 300 CP ( transportul din SUA 4000 euro) sau un Silverado V8 pe benzina! Si dupa cum am mai vazut in timp noi suntem singurii din presa auto specializata care a dat OK comentariilor dumneavoastra referitoare la problemele aparute la Ranger-ul detinut!
Asa ca avem rugamintea de a ne permite a critica in liniste 🙂 marcile care din pacate se vand in Romania cu ochii inchisi pentru ca au reprezentat ceva!
Pur si simplu cel mai fiabil pick-ul 2019-2020 din Romania ramane D-Max chiar daca are un motor diesel doar de 1.9 litri!