Test Drive in Premiera nationala cu noul Citroen Jumpy 2017! Motorizarea diesel 1.6 BlueHDI S&S 115 CP

Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP, test drive, drive test, test premiera whattruck, test autolatest, test Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP, consum Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP, lista preturi Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP, bucuresti timisoara Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP, test consum Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP, 0-100 km.h Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP, valoare de revanzare, vw transporter t6 vs Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP, renault trafic 1.6 dci vs Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP, toyota proace 1.6 DID vs Citroen Jumpy 2017 1.6 BlueHDI S&S 115 CP

Citroen Jumpy este una dintre cele mai putin cunoscute masini utilitare pe piata din Romania.

De vina pentru acest lucru este VW si Renault care au inceput sa vanda cu succes cu mai bine de 10 ani in urma modelel lor Transporter si Trafic.

In plus fata de aceste detalii Citroen nu a dorit in aceeasi perioada accentuarea vanzarilor modelelor mai mici de Jumper sau Boxer la Peugeot pentru ca piata auto de vehicule comerciale din Romania nu era pregatita pentru aceste modele.

Acum in anul 2017 vedem penru prima data cum francezii de la PSA se aliaza serios cu japonezii de la Toyota si arunca pe piata o utilitara de-a dreptul incredibil de bine construita.

DESIGN

Inca din primele momente vedem ca noua generatie de Jumpy este o masina complet diferita in comparatie cu precedentul model pentru ca acum Jumpy nu mai este construit impreuna cu italienii de la Fiat ( sinonim Scudo), detaliu care promite o calitate de fabricatie de top si o fiabiltate la nivelul lui VW Transporter T6.

Design-ul noului Jumpy este revolutionar in segmentul sau pentru ca acum vedem pentru prima data influentele japoneze care duc o masinile utilitare spre un confort cat mai sporit soferului si pasagerului chiar in detrimentul volumului de incarcare.

Noul Jumpy asemenea lui Toyota ProAce ofera cea mai buna pozitie la volan din clasa utilitarelor compacte de 1 tona, cel mai bun tren de rulare pe sosea si cel mai bun randament al motorizarilor diesel din prezent.

INTERIOR

Plansa de bord a noului Jumpy este atipica masinilor din Europa pentru ca are o inaltime foarte mare care permite constructorului sa ofere o ergonomie de top pentru sofer, toate comutatoarele si butoanele fiind extrem de facil de utilizat.

In plus fata de aceasta, masina din acest test drive a fost echipata cu cel mai bun sistem de navigatie din clasa sa, el dispunand de o harta 3D completa a Romaniei.

Instalatia de aer conditionat este eficienta, insa pentru un extra pret de 350 euro poti sa-ti echipezi masina cu o instalatie de aer conditionat automat cu doua zone extrem de eficienta.

Scaunul soferului are o inaltime reglabila si permite o pozitie la volan foarte bine gandita pentru parcurgerea a unor distante de peste 1.000 de km in regim de autostrada fara prea multe dureri de cap.

MOTORIZARE BLUEHDI Euro 6

Sub capota destul de mica a noului Jumpy se ascunde un motor diesel care nu mai are nevoie de nici o prezentare, respectiv motorizarea diesel BlueHDI de 1.6 litri care dezvolta acum o putere maxima de 115 CP si 300 Nm/1750 rpm.

Acest motor poate parea slab cand vorbim de o utilitara din aceasta clasa, insa transmisie manuala cu 6 trepte este extrem de bine sincronizata cu plaja de putere a motorului, fapt care permite masinii sa mearga chiar sportiv pe drumurile nationale si relaxat in regim de autostrada.

 

De fapt la o viteza constanta de 90-100 km/h consumul real al noi masini este de 4.5 litri de motorina, iar cand merge pe autostrada cu 130-140 km/h consumul mediu real afisat de echipa Whattruck.ro a fost de 5.5-6 litri pentru fiecare 100 de km parcursi.

Aceste cifre daca sunt coroborate cu o capacitate mare a rezervorului de 75 litri permite masinii sa parcurga pe soselele nationale o distanta de peste 1.500 km fara prea mari probleme.

 

Cat despre carcotasii germani putem spune ca francezii ofera pe acest Jumpy 2017 si motorizarea 2.0 BlueHDI de 180 CP ( 400 Nm/1750 rpm) care poate sa fie cuplata la exceptionala transmisie japoneza Aisin cu 6 trepte.

Adica este vorba de un Jumpy care poate merge cu 200 km/h si care ajunge la 100 de km/h in doar 10 secunde in sarcina!

CONCLUZIILE WHATRUCK ROMANIA:

Masina de fata a demonstrat ca poate sa constituie fara prea mari probleme un concurent de seama pentru taditionalii VW Transporter T6 si Renault Trafic dCI , francezii de la PSA reusind sa dea nastere unei utilitare fara multe lucruri de criticat.

 

Acestia monteaza si cele mai puternice motoare din clasa sa pe acest Jumpy pe langa faptul ca au singura cutie automata clasica cu convertizor din acest segment, adica au din start o rata a fiabilitatii mult peste oferta concurentei.

 

In urma parcurgerii a peste 1.000 de km la bordul noului Citroen Jumpy 2017 putem spune ca masina aceasta a reusit sa ne uimeasca pozitiv atat la capitolul performante cat si la capitolele comportament rutier si consum real de motorina pe soselele din Romania.

Cine nu crede trebuie doar sa mearga la un showroom si sa incerce noul Jumpy. Merita!

 


PRO

Imagine de marca

Motor 1.6 BlueHDI puternic si economic

Arcuri spate elicoidale care permit un confort sport pe sosea

Timonerie transmisie exacta

Pret bun de achizitie

Cel mai bun sistem de navigatie OE din clasa sa

Optiune motor 2.0 BlueHDI 180 CP si cutie automata clasica EAT6

Blocabil cu alunecare limitata optional-Grip Control

Jante pe 17 inch si discuri de frana pe puntea spate

 


CONTRA

Radiator Intercooler plasat in dreapta jos

Dotarile interesante sunt optionale

 

 

Ia sa auzim...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.