Zgomotele produse de anvelope, cauze si efecte! Vezi cum poti remedia problema

zgomote anvelope, autosoft preturi, geometrie autosot 2020, video zgomot anvelope auto, probleme uzura neuniforma anvelope, preturi schimb anvelope autosoft

Sa conduci un vehicul cu anvelope zgomotoase nu este niciodata placut. Pe langa faptul ca perturba o calatorie linistita, zgomotul este adesea insotit de vibratii care deranjeaza si mai mult placerea conducerii vehiculului. Motivele pot fi, de multe ori, factorii externi ca drumurile accidentate sau neasfaltate.

Sunt factori independenti de tine pe care nu ii poti controla dar care cauzeaza multa neplacere in timpul condusului si pot distruge in timp anvelopele.

Diferite modele de rulare vor produce volume diferite de zgomot. De exemplu, anvelopele proiectate pentru tractarea grea sau off-roading vor fi mai puternice decat altele, deoarece benzile lor de rulare sunt mai adanci. Zgomotele cauzate de treptele de rulare sunt normale si nu ar trebui sa fie un motiv de alarma.

Cu toate acestea, daca zgomotele anvelopelor devin mai puternice in timp sau daca incep de nicaieri, atunci poate aparea o problema cu anvelopele masinii tale.

Iti prezentam mai jos cateva situatii care pot provoca anvelopele sa faca zgomot:

-Uzura neuniforma este o cauza principala a zgomotului anvelopelor, deoarece contactul dintre drum si pneurile neuniforme nu este perfect drept. Adancimile de rulare dezechilibrate determina ca anvelopele sa emita zgomote puternice in timpul conducerii.

-Problemele de aliniere pot provoca, de asemenea, zgomote de anvelope. In timp ce calatoresti, camera de aer produce un sunet de zumzet sacaitor. Daca nu ai facut recent o geometrie a rotilor, atunci vei avea parte de plimbari zgomotoase si incomode.

-Un rulment al rotilor vatamat este una dintre problemele cele mai grave care poate provoca anvelopele sa faca zgomot. Cand unul dintre rulmentii rotilor este deteriorat, acesta produce un sunet moale atunci cand schimbi banda. Cel mai bine este sa inlocuisti cat mai curand rulmentul cu probleme pentru a preveni deteriorarea excesiva a anvelopelor si posibilele coliziuni.

Poti preveni anvelopele sa faca zgomot daca ai grija sa le verifici periodic la un service specializat de anvelope. Daca zgomotele sunt cauzate de defecte in banda de rulare, cel mai simplu este sa schimbi anvelopele actuale cu un set nou care sa ofere o performanta mai linistita.

Un alt pont este acela de a folosi anvelopele potrivite fiecarui sezon. Anvelopele de iarna vor face mult mai mult zgomot in anotimpul calduros decat anvelopele de vara, de asemenea performanta si durabilitatea vor scadea foarte mult daca nu sunt folosite anvelopele potrivite. Alege anvelopele perfecte pentru masina ta si pentru anotimpul in care te afli.

Asigurandu-va ca anvelopele au o cantitate corecta de presiune a aerului, recomandata de producator impreuna cu o geometrie periodica bine realizata iti va ajuta anvelopele sa se uzeze uniforma astfel incat nu vor face mai mult zgomot decat trebuie. In plus, programeaza-ti in mod regulat vizite la service-ul de anvelope specializat pentru verificare.

Cel mai important pas este sa ceri ajutor profesional atunci cand anvelopele incep sa emita sunete deranjante. O persoana avizata va analiza starea anvelopelor si va putea oferi un diagnostic precis al problemei, gasind in acelasi timp cea mai buna modalitate de a rezolva problema si de a reduce zgomotul anvelopelor.

Ia sa auzim...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.