EuroNCAP – Fiat Scudo ofera un grad de siguranta insuficient

crash test euroncap fiat scudoEuroNCAP a inceput sa testeze in premiera si gama vehiculelor utilitare din segmentul de pana in 3.5 tone echipate cu scaune pana la 8 pasageri.

In cadrul primul test de siguranta EuroNCAP pentru van-uri oficialii europeni au descoperit ca modelul Fiat Scudo nu reuseste sa ofere pasagerilor decat trei stele de siguranta in timpul crash testelor.

Aceasta performanta slaba vine datorita unei nepasari conform celor de la EuroNCAP pentru siguranta din segmentul van, nepasare care se vede in mare parte si la modelele concurente.

safety fiat scudoSingurul van care a reusit sa castige in premiera 5 stele de siguranta este noul Ford Transit Custom, model care este echipat de asemenea si cu un sistem de prevenire a soferului atunci cand depaseste marcajele de pe asfalt.

Chiar si asa, ne intrebam oare cum se prezinta un Fiat Scudo Van incarcat la aceste test EuroNCAP daca versiunea cu locuri a reusit sa castige doar 3 stele de siguranta? La aceasta intrebare nu poate sa raspunda decat constructorul sau eventual EuroNCAP cand ar putea sa testeze si aceste van-ui in sarcina.

Asadar, noi cei de la Autolatest si Whattruck recomandam sa achizitionati modelul cel mai sigur de pe piata adica Ford Transit Custom 2012 chiar daca de cele mai multe ori acestea sunt van-uri pentru marfa care sunt conduse de catre soferii firmei.

Ia sa auzim...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.