Mercedes a anuntat ca a inceput productia modelului sau Sprinter T1N in noua uzina GAZ din Rusia.
Masina a fost comercializata cu succes de catre Mercedes incepand cu anul 1995 cand prima generatie de Sprinter a demonstrat o variabilitate si nu in ultimul rand o fiabilitate greu de atins chiar si de catre modelul actual.
In anul 2000 masina a primit un facelift care urmeaza sa fie produs pentru piata din Federatia Rusa, Spinter-ul T1N fiind cu adevarat o utilitara ajunsa la maturitate din punct de vedere tehnic.
Asa cum era de asteptat modelul este echipat cu un motor diesel de 2.2 litri care dezvolta o putere maxima de 122 CP insa si cu un motor rusesc YaMZ-530 Euro-4.
Cutia de viteze este fie una manuala cu 6 rapoarte fie una manuala cu 5 rapoarte pentru motorizarea ruseasca.
Din gama o sa lipseasca versiunea de top Sprinter 160 echipat cu motorul diesel cu 5 cilindri in linie de 2.7 litri care dezvolta o putere maxima de 156 CP. Acesta era echipat pentru piata din Europa si cu o transmisie clasica automata cu 4 rapoarte considerata de specialisti cea mai buna din lume la capitolul anduranta.
Despre gama Sprinter
De la lansarea sa din 1995, seria de autovehicule comerciale uşoare Mercedes-Benz Sprinter a acoperit pe deplin clasa de autovehicule cu masa cuprinsă între 2,5 şi 4,6 tone.
Modelul Sprinter este disponibil în toate formele posibile: ca microbuz, autovehicul comercial uşor sau camionetă, cu plafon standard sau înalt, cu cabină dublă şi cu trei variante diferite de ampatament.
Volumul de încărcare poate ajunge până la 13,4 m³ şi sarcina utilă poate atinge 2,8 t.
Încă din 1995, modelul Sprinter era prevăzut cu sistem de frânare ABS ca dotare standard în Germania şi pe alte şase pieţe europene. Trei variante de motorizare diferite asigură o putere considerabilă chiar de la pornirea de pe loc.
Mercedes-Benz Sprinter facelift 2000
Sub capota modelului Sprinter cu facelift se află noile motoare CDI cu o putere cuprinsă între 60 kW (82 cp) şi 115 kW (156 cp). În ceea ce priveşte siguranţa, partea din faţă, airbagurile şi airbagurile tip cortină de pe partea şoferului şi a pasagerului din faţă, care sunt disponibile ca opţiune pentru prima dată, asigură o protecţie optimă în caz de impact.
Modelul Sprinter poate fi comandat acum din fabrică în aproximativ 140 de variante. Puterea sa este furnizată de trei concepte diferite de sisteme de propulsie: motoare electrice, cu gaze naturale şi pe benzină/diesel.
Sunt disponibile de asemenea trei variante cu tracţiune integrală.
Vezi ultimele oferte Mercedes Benz Vans Romania AICI!