Platform Beyond Vehicle este noua platforma de mobiliate lansata pe Kia Concept PV5

Kia și-a dezvăluit viitoarea strategie Platform Beyond Vehicle (PBV) la expoziția Consumer Electronics Show (CES) 2024 din Las Vegas. Activitatea PBV Kia se va baza inițial pe introducerea unui automobil modular complet nou, prezentat în avanpremieră prin modelul Kia Concept PV5.

Această viziune pentru viitor a fost prezentată alături de un plan în mai multe faze care va vedea automobilele PBV revoluționând industria mobilității, ajutând în același timp la dezvoltarea ambițiilor Hyundai Motor Group în domeniile robotică, mobilitate aeriană avansată (AAM – Advanced Air Mobility) și conducere autonomă.

Automobilele Kia PBV reprezintă o soluție de mobilitate completă care combină automobilele electrice dezvoltate pentru anumite scopuri (fit-for-purpose EVs) cu soluții software avansate bazate pe strategia „software-to-everything” sau SDx concepută de Hyundai Motor Group. Ca platformă PBV (Platform Beyod Vehicle), automobilele PBV vor deschide ușa către noi activități și stiluri de viață prin redefinirea conceptului de spațiu datorită interioarelor avansate, personalizate, care oferă libertate și flexibilitate totală.

Conceput pentru a face mai ușoară viața utilizatorilor


Folosind tehnologia „Easy Swap” pentru a răspunde în mod flexibil cerințelor diverse ale clienților, un singur șasiu de automobil poate fi folosit pentru a îndeplini nevoile multiple de mobilitate. În spatele unei cabine fixe, sau „zonă pentru șofer”, o varietate de structuri superioare interschimbabile sau „module de viață” pot fi conectate la automobilul de bază printr-o tehnologie hibridă de cuplare electromagnetică și mecanică, transformând PBV într- un taxi în timpul zilei, o dubă de livrare noaptea și un automobil de agrement personal în weekend.

Modularizarea este posibilă în continuare datorită ansamblului structurii caroseriei fără suduri „Dynamic Hybrid”, care permite ca lungimea elementelor mobile să fie ajustată în mod flexibil în funcție de scopul utilizării automobilului. Compuse din oțel cilindric de înaltă rezistență și polimeri proiectați, piesele tipice sunt reduse cu 55%, fără pierderi de rigiditate.

Livrată sub formă de kit standardizat, practic, tehnologia Dynamic Hybrid va permite transformarea rapidă și simplă pe teren a unui automobil Kia PV5.

Ia sa auzim...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.