Test Drive cu noul Nissan Navara N-Connecta 2.3 BlueDCI AdBlue 190 CP pregatita pentru off road

Nissan are, din acest an, o generatie de modele Navara cu o noua gama de motorizari realizate special pentru noile emsiii de noxe WLTP 2019.

Masina de fata este o Navara Double Cab in versiunea de echipare N-Connecta, care primeste in premiera din partea producatorului un set de anvelope AT, dedicate mersului in mediul off road.

CAROSERIE

Inca din primele momente, nu putem sa nu observam, faptul ca, Navara din aceasta generatie este un pick-up full size, construit in Europa, care are un interior gandit sa fie extrem de asemanator cu cel al unui full size SUV, precum Nissan X-Trail.

Plansa de bord a celor de la Nissan este realizata din materiale extrem de rezistente in timp, adica avem o plansa de bord functionala si bine gandita a rezista in timp, in special atunci cand masina merge zi de zi pe santiere.

MOTORIZARE CU AD BLUE EURO6 TEMP B 2019

Marea surpriza a masinii de fata este trecerea la noile norme de poluare, care sunt obligatorii in Europa incepand cu acest an. Este vorba de motorizarea mai veche 2.3 dCi care acum se numeste 2.3 BlueDCI si care primeste un sistem aditionat AdBlue pentru reducerea noxelor.

De fiecare data cand vorbim de un motor diesel care primeste un filtru nou, vorbim, de fapt, de un motor cu un comportament diferit fata de predecesorul sau, pentru ca acesta primeste un nou sistem de management al injectiei.

Pe Navara din acest test motorizarea pare mult mai degajata in functionare, fara excese de putere, in ciuda faptului ca avem o versiune de top de 190 CP.

Intr-un test precedent cu Navara de 160 CP, spuneam ca atunci cand avem o asemenea masina cu transmisie manuala, avem un motor mult mai dinamic indiferent de turatie.

test drive Nissan Navara N-Connecta 2.3 BlueDCI AdBlue 190 CP, drive test Nissan Navara N-Connecta 2.3 BlueDCI AdBlue 190 CP, consum Nissan Navara N-Connecta 2.3 BlueDCI AdBlue 190 CP, pret Nissan Navara N-Connecta 2.3 BlueDCI AdBlue 190 CP, dmax vs Nissan Navara N-Connecta 2.3 BlueDCI AdBlue 190 CP, vw amarok vs Nissan Navara N-Connecta 2.3 BlueDCI AdBlue 190 CP, garda la sol, whattruck Nissan Navara N-Connecta 2.3 BlueDCI AdBlue 190 CP, review Nissan Navara N-Connecta 2.3 BlueDCI AdBlue 190 CP

Poate si cutia automata cu 7 trepte are setari diferite, mai ales ca acum este folosita si de catre Mercedes pe gama Clasa X, construita pe baza tehnica a lui Navara.

COMPORTAMENT RUTIER

Navara lui Nissan, a reusit sa demonstreze Europei ca, daca montezi o punte spate multilink pe o masina dedicata mediului off-road poti castiga si din clientii de modele full size SUV.

De fiecare data cand mergem cu Navara avem, de fapt, cel mai confortabil tren de rulare din segmentul pick-up, suspensie gandita a functiona fara probleme chiar si pe autostrazi, la viteze de peste 130 km/h.

Concurenta sa directa nu are nici o sansa a concura Navara pe sosea, pentru ca acestia inca folosesc o punte spate rigida care este eficienta in afara carosabilului.

PRO

Imagine de marca

Motor cu AdBlue rafinat si relativ economic

Cutie automata cu 7 trepte cu un comportament premium

Punte spate multi-link extrem de confortabila pe sosea

Valoare de revanzare

 

CONTRA

Motor diesel cu AdBlue

Nivel de echipare saracacios

Pret achizitie Nivel echipare Tekna

Ia sa auzim...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.