Test Drive cu noul Mercedes V 220 CDI 7G-Tronic Plus 2014

Mercedes a lansat in premiera la inceputul anului noua generatie de modele MPV premium denumite Clasa V.

Numele nu este nou pentru ca in urma cu mai bine de 12 ani gama Mercedes avea modelele precum V230 sau V280, masini MPV care se bazau pe prima generatie de modele Vito.

Pe atunci nimeni nu prea a inteles ce inseamna un V pentru ca majoritatea modelelor comercializate au fost de fapt cunoscutele Vito in diferite variante de echipare.

Anii au trecut si Mercedes a lansat urmatoarea generatie de Vito care in versiunea sa de lux se numea Viano.

CE REPREZINTA UN MERCEDES CLASA V?

yjjjsrd6y

 

0374539-Mercedes-Benz-v-klasse-V280-Ambiente-1999Acum in anul 2014 Mercedes a facut un nou pas in acest segment si a readus in prim plan vechiul nume Clasa V, insa produsul de fata este o masina care duce transportul de persoane la un nivel greu de atins de orice concurent.

Noul Mercedes V 220 CDI 7G-Tronic Plus este o masina premium care ofera 7 locuri, trei ampatamente si care este capabila a rivaliza cu orice model din clasa de lux la capitolul calitate de fabricatie si echipamente.

Interiorul noului V220 CDI este complet schimbat fata de cel al vechiului Viano, interior care socheza la prima vedere prin aseamanarea sa cu cel al unui model Clasa S. Mai mult decat atat, sistemul de navigatie de tipul tableta ne aduce aminte de noul Mercedes Clasa C, asemenea sistemului de comanda al sau.

MOTORIZARE CUNOSCUTA

Povestea noului V KLasse 2014 incepe cu un anunt greu de facut de noi, respectiv motorul mare in configuratie V6 de peste 224 CP a disparut complet din gama germanilor.

Acum cine vrea un motor de top trebuie sa aleaga motorul CDI de 2.1 litri care in configuratia twinturbo dezvolta o putere maxima de 190 CP.

Motorizarea masinii de fata este in schimb aceelasi motor insa care are doar o singura turbina si care dezvolta o putere maxima de 163 CP si un moment motor de 360 Nm.

Cutia de viteze este exceptionala transmisie automata 7G-Tronic Plus care echipeaza toate masinile de top Mercedes.

Pretul masinii din imagini este de 44.000 euro in versiunea de caroserie lunga, insa daca punem in calcul si optiunile ajungem lejer in zona de peste 50.000 euro.

PRO

Cel mai luxos monovolum de serie mare din lume
Motorizare 2.1 TwinTurbo puternica
Cutie automata 7G-Tronic Plus extrem de rafinata
Imagine de marca best in class

CONTRA

Momentan doar tractiune pe puntea spate
Lipsa motorizare V6 Bluetec
Rezervor de motorina micronic de 57 litri
Toate dotarile interesante sunt optionale

S:Autonews

One thought on “Test Drive cu noul Mercedes V 220 CDI 7G-Tronic Plus 2014

  1. mihai

    Stiti cumva daca odata cu aparitia acestui V Class, o sa inlocuiasca si modelul Vito VAN in mai sau cand apare ? Sau Vito Van merge in continuare cu faceliftul actual si doar cele de familie cu 6-8-9 locuri vor fi modelul acesta ?

    P.S. Iara nu merge sa vezi pozele. Se face ecranul negru din nou cand deschizi o poza si nici nu poti sa o inchizi pe X, trebuie sa dai back.

    Reply

Ia sa auzim...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.