Masina din acest test drive este extrem de importanta pentru segmentul monovolumelor compacte din Europa pentru ca este fara doar si poate una dintre cele mai moderne de piata.

Noi ne-am mai intalnit cu o varinta diferita a lui Rifter, testul poate sa fie citi AICI, si putem relata ca Rifter este un urmas de seama al lui Partner.
Noua generatie de masini de la Peugeot exceleaza la capitolul caroserie pentru simplul fapt ca are cel mai spatios habitaclu si cea mai avansata gama de motorizari atat pe benzina, diesel cat si electric.

Daca luam in calcul toate aceste detalii, vedem de fapt ca noul Rifer se prezinta drept o compacta mult mai avansata decat noile modele Renault Kangoo Express 2021 insa si VW Caddy 2021.
CAROSERIE
Noul Rifter Active se prezinta drept o masina comerciala compacta cu 5 locuri, care este capabila sa fie convertita repede intr-un model 100% utilitar daca se anuleaza bancheta spate.
Suspensia modelului Active este chiar mai buna decat cea a lui GT Line, pentru ca este usor mai rigida, detaliu care ofera in realitate un raspuns mai bun al trenului de rulare, pe drumurile virajate.

Zona une Rifter exceleaza este habitaclul care are o latime foarte mare, insa si o inaltime apreciabila. Aceste dimensiuni ofera de fapt o convietuire fara probleme pentru 5 pasageri de talie mare, insa si un volum imens al portbagajului.
MOTORIZARE SI CUTIE MANUALA
Sub capota se gaseste motorizarea clasica PSA, respectiv diesel-ul de 1.5 litri BlueHDI care a inlocuit, in gama, vechea motorizare 1.6 BlueHDI testata de echipa Whattruck AICI!.

Acest motor, in ciuda unei capacitati mai mici, cu 100 de cmc, are o conceptie complet noua si demonstreaza ca este mult mai performant si rafinat decat predecesorul sau. In comparatie, motoarele concurentei, precum 1.5 BlueDCI sau 1.6 TDI la VW sunt complet depasite de catre acest BlueHDI, inclusiv cand vorbim de consumul real de motorina.
Transmisia manuala standard este una cu 5 rapoarte, suficiente pentru soselele si autostrazile din Romania, iar celor care “militeaza” pentru o cutie cu 6 trepte, trebuie sa le spunem ca sunt inutile in Romania unde avem orase extrem de aglomerate si autosteazi unde viteza maxima este de 130 km/h.

Consumul masinii de fata a fost unul foarte mic, chiar si cand este comparat cu gama GT Line si diferential blocabil, pentru ca setarile transmisiei permit motorului sa ramana intr-o plaja de turatie de peste 2.400 rpm aproape tot timpul, pe drumurile extraurbane.
CONLCLUZIILE WHATTRUCK
Pe scurt, vorbim de cea mai buna masina comerciala compacta din Europa, pentru ca vorbim de un model care este comercializat cu cele mai bune motoare diesel, insa si cele mai economice motoare pe benzina, iar posibilitatea de a cumpara masina cu o cutie de viteze automata clasica cu convertizor sunt detalii de top, chiar si pentru o masina de clasa compacta.

Garda la sol mare a masinii din acest test, insa si stabilitate pe sosea sunt doua elemente care ofera modelului Rifter Active note maxime.

PRO
Imagine de marca
Habitabilitate
Doua portiere culisante
Sistem multimedia compatibil Apple CarPlay si Android Auto
Motor BlueHDI rafinat si economic
Cutie cu 5 trepte ideala pentru soselele din Romania
Optional cutie AT8 Aisin asemenea masinilor premium

CONTRA
Consola centrala este masiva in zona genunchilor
Pret relativ mare de achizitie
Toate dotarile interesante sunt optionale


FISA TEHNICA
Motor
Numar de cilindri: 4 in linie Diesel
Injectie: Directa
Capacitate cilindrica (cm3): 1499 cmc
Alezaj X Cursa (mm): –
Putere maxima CP/KW – rot/min: 100 – 3500
Cuplu maxim Nm – rot/min: 250 / 1750
Carburant: Motorina
Rezervor litri: 50
Transmisie
Punte motoare: Fata
Cutie de viteze / nr. trepte: Manuala 5 trepte
Dimensiuni
Lungime (mm): 4403
Latime (mm): 1848
Inaltime (mm): 1882
Ampatament (mm): 2539
Portbagaj: 597-1414 l
Greutate la gol kg: 1431
Performante
0 – 100 km/h (s) – 12.5
Viteza maxima (km/h) –170
Consum mixt (l/100 km) WLTP: 5.5
Pret
Pret lista cu TVA : 21.727.02 €

Pingback: Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130 CP primeste cutia automata Aisin AT6 | WHATTRUCK